2009-12-31
22:41:26

vissa är fan dumma i huvudet

kollade på inglorious basterds igår, tyckte det var en väldigt bra och lite smårolig film med ett sjukt bra slut haha. dock har jag lite svårt för det där med hitler och nazism och sånt för tycker det är så obehagligt för jag blir så arg bara av tanken på det.

alldeles nyligen bildades en "nytt" nationalsocialistiskt parti i sverige som heter "svenskarnas parti". tidigare hette dom folkfronten och innan det nationalsocialistisk front. dom sistnämnda har nog de flesta i sverige hört talas om. i alla fall så står det så här som deras allra första punkt som sammanfattar deras politik:

"1. Sverige skall även i framtiden vara svenskt: Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare."

detta tänker jag inte ens kommentera annat med än att vissa människor är totalt dumma i huvudet, okunniga och helt enkelt pinsamma ursäkter för vad de kallar "etniska svenskar".

och deras så kallade partiledare daniel höglund är ingen partiledare, jag vågar inte ens skriva vad han är men jag hoppas i alla fall att hans mamma skäms för honom.

jag har INGEN som helst sympati för människor bland mig som talar illa om så kallade "invandrare". många säger att det är invandrarna som vi ska skylla på för all arbetslöshet och andra tråkigheter i samhället. jag kan ju säga såhär, min familj har drabbats av arbetslöshet i TVÅ omgångar de senaste 8 åren, och även fast detta varit jobbigt och frustrerande så skulle jag ALDRIG i livet skylla detta på invandrare.

jag använder heller inte ordet "neger" när jag refererar till svarta människor. jag tycker att det är ett otroligt fult ord och inget som en civiliserad människa använder sig av. jag vet så många tjejer och killar i min bekantskapskrets som använt detta uttryck när det pratat och jag har då skämts för mina bekanta.

själv är jag en allmänbildad, smart & intelligent människa och jag tycker faktiskt att jag har rätt att tycka att jag är bättre än de tjejer och killar jag känner som använder sig av ett sådant fult ord. en fråga ställer jag er kära flickor och pojkar, KOMMER NI LÄRA ERA BARN ORDET NEGER VA? nej, jag trodde inte det. för om ni gjorde det så skulle jag skämmas ännu mer för er. och ni borde skämmas för er själva.

försöker inte på något sätt visa hur en så bra moralisk människa jag är för det är jag inte i alla lägen. det jag vill är att förstå hur människor som de i svenskarnas parti, och andra människor som tycker så illa om invandrare och utländska svenskar, över huvudtaget kan sova om nätterna. vad är man för sorts medmänniska om man har sånna här åsikter? jag fattar verkligen ingenting utan skäms bara för dom. ni är äckliga white trash. ni är pinsamma och hemska människor med ett kallt kallt hjärta.
2009-12-31
19:49:55

nyårsafton i åmål


tidigare: jobbat hela dagen, stressigt med mycket folk!
nu: kikar på film och ska strax äta.
senare: fortsätta kolla på filmen. skåla!

2009-12-30
21:34:59

onsdag i åmål


tidigare
: ledig idag så har baaaara degat, kikat på john adams och lite film, gött! tagit reda på att mitt låsbyte kommer kosta mig cirkus 1300 kr, inte så gött.
nu: precis pratat med L, blivit lite irriterad över kompisarna som drar i honom.
senare: en till film och sen sova. jobba imorgon!

2009-12-29
22:29:32

så jävla kul grej

en av många saker som gör att man är stolt över att jobba på ICA är att

de gör så jääävla roliga reklamer, tar alla priser!

 

2009-12-29
20:35:28

tisdag i åmål (dagarna kryyyper fram alltså..)


tidigare
: jobbat hela dagen, 09 - 18.30. handlat åt mamma. suttit en stund i mobilen med rebecka, going!
nu: precis duschat. trött som fan i fötterna.
senare: käka. dra ett avsnitt john adams. sen söve.

2009-12-28
13:20:26

måndag i åmål


tidigare
: kaffe & göra sig klar för jobbet.
nu: kollar fejjan och suckar över all snö.
senare: jobba mellan 14 - 21, golvjour! hem direkt efter det.

2009-12-27
21:24:55

söndag i åmål


tidigare: jobbat extra idag, OB 100% idag så det var bra betalt, härligt! kikat på en massa sunes jul och annat skoj. sovit middag, trött som fan.
nu: precis duschat. kikar på sunes jul.
senare: ringa L som är uppe i sälen och åker skidor. sova.

2009-12-27
16:04:20

imagine there's no countries

glee cast!

 

2009-12-26
21:59:44

kärlek




på julafton upptäckte jag hur kär jag egentligen är, det ligger på en obeskrivlig nivå och jag är så himla glad att jag har det så. i allt annat elände som jag utsätts för så har jag ändå kärleken och det känns så himla underbart.

det är fan meningen med livet det; att hitta en person som är ens bästa vän & kärleksvän. att få älska så att hjärtat värker. att gifta sig och skaffa barn och se dessa finna den människa de vill leva med resten av livet.
2009-12-26
18:46:27

karate kid 2010

cool film eller vad då?

 

2009-12-26
15:37:29

vad ska man med pengar till?

en arbetskamrat berättade en lite intressant sak för mig. hon hade någon bekant kvinna som var tillsammans med en man som ägde en massa fastigheter, och därmed hade han väldigt mycket pengar. men så hände det att mannen fick någon cancersjukdom, som sedan visade sig vara så framskriden att det inte fanns något att göra. så mannen frågade läkaren:

-"finns det ingenting jag kan göra? kan jag köpa mig ur det här på något vis, jag betalar vad som helst, jag har jätemycket pengar!"

och läkaren svarade:

-"nej, tyvärr det här går inte att köpa sig ur. det finns ingenting att göra åt detta."

mannen sa:

-"vad fan ska man med pengar till egentligen?"



tycker att det är lite av en tankeställare.
såhär i juletider säljs det väldigt mycket lotter av alla dess slag, och därmed blir det säkert en hel del storvinnare. jag personligen vinner aldrig något, inte ens på liseberg hehe. men jag har tur i kärlek och det är så JÄVLA mycket bättre!
2009-12-26
13:25:20

en dag

2004.

 

2009-12-26
00:12:41

julafton 2009

firade som sagt denna dag i uddevalla. var där lite efter klockan tre efter mycket om och men som vanligt. gjorde misstaget att inte äta någon frukost och inte heller äta något innan vi åkte vilket var dumt då maten inte stod på borde förrän närmare 19.00, vrålhungrig! innan den blev det mest glögg, knäck, choklad, kalle anka, massa prat & diskussioner och lite annat sånt där som alla gör på julafton hehe.

mat sen då. har upptäckt att jag ÄLSKAR rökt lax, så jävla gott! tror jag åt säkert 5 eller 6 filéer, mumma som bara den. onyttigare saker kan man ju äta också liksom.

efter maten blev det ris ala malta och efter det julklappsutdelning. vi hade till och med en tomte haha! var en hel del klappar under granen så det tog sin lilla stund. jag hade inte önskat mig nått spec, bara typ pengar & presentkort så det fick jag en del av. lillebror hade köpt ett presentkort som gäller för alla affärer här i åmål, på inte en så liten slant heller, så det var mycket uppskattat! ska gå en runda på bergers & accenten och se om jag hittar nått fint till lägenheten. resten av grejerna jag fick var träningskläder och inredningsprylar. båda sakerna mycket uppskattade och välbehövda!

däremot så vet jag inte om jag blivit gammal eller ej haha men jag bryr mig faktiskt inte ett dugg om julklappar längre. jag tycker att jag har allt som jag vill ha redan. jag har L och det är det enda som räknas. tycker att lite fler människor ska tänka på vad som verkligen betyder något istället för att va så jäkla pryltokiga.

till mamma & pappa hade jag köpt lite nya snygga kuddar som de kan ha i den nya soffan som kommer snart. till mormor köpte jag & lillebror ljushållare som var jättemysiga. lillebror fick en jacka, tror han va nöjd hehe.

min faster fick en spikmatta, tycker det var lite komiskt haha så jag skrattade gott. ena kusinen fick en massa köksredskap & sånt. dags att flytta hemifrån kanske? hehe.

klockan blev mycket till slut och jag hade världens ångest inför jobbet eftersom det var så sent på kvällen så jag var lite olycklig där mot slutet hehe. lite efter ett gav jag upp och bad om att få gå och sova, så det gjorde jag. sov gott de 5 timmar jag fick haha.

upp tidigt imorse för att sätta mig på bussen till åmål. så jävla trött var jag.. men var framme tidigare än beräknat så behövde ej stressa till jobbet.

2009-12-25
22:47:32

tröttare

kom nästan precis hem från jobbet nu. har vart uppe sedan sju imorse så är så jäkla trött nu alltså. i huvudet i alla fall, kroppen är uppe i varv som alltid när man jobbar sent.

snöar som fan gör det också och har gjort hela dagen. nu ska jag snart krypa ner i sängen med lite gott och äta och sedan sova sött.

natti!
2009-12-24
12:35:50

my love

jag såg att det var någon på facebook som önskade sig en man av tomten i

år. det gör inte jag.. för jag har redan en! han är fantastisk. och snygg. och snäll.

och smart. och omtänksam. och rolig. och het. och söt. och så har han en jävligt

snygg kropp också. och så älskar han mig, och jag älskar honom.

har jag honom så har jag ALLT!

 

det enda jag inte gillar med honom är de där äckliga fula fiskarna som han

envisas med att dra upp. blää..

 

2009-12-24
10:44:27

julaftons morgon

GOD JUL!

är uppe relativt tidigt för ska hjälpa min mamma med lite saker, sen vill jag ta det lugnt och samla krafter för vad jag tyvärr anser som årets värsta dag, på många sätt. vill verkligen inte dra ner er läsares glad humör & julstämning men denna dag vill jag bara ska ta slut så fort som möjligt.

vid ett idag tar vi bilen till uddevalla för att fira jul med mammas bror och hans familj. det var flera år sedan vi firade tillsammans så det ska bli intressant! är framme lagom till kalle anka och det passar jättebra att dagen inte blir så lång där nere, bara av den anledningen att jag kan tycka att julafton ibland blir lite långtråkig.

jag har inte köpt mycket julklappar alls i år, de jag lagt mest pengar på är julklappen till L och även till lillebrorsan. mamma & pappa och mormor får betydligt billigare.

nästa år kommer jag fira jul tillsammans med L, det har vi kommit överens om. det kan nog komma och bli den bästa julen på flera år. nästan så man längtar.

nu lär jag nog inte skriva så mycket mer förrän eventuellt på juldagskvällen efter jag slutat jobba.

så god jul på er, men verkligen inte till alla. haha..

2009-12-24
00:33:34

ni får en julklapp

jag är så snäll i år så jag ger er (eller ja, alla sex and the city-tokiga
där ute
) en julklapp. nämligen trailern till sex and the city 2!

och som det ser ut så verkar carrie & big flyttat isär i alla fall.. eller så har hon kvar den gamla

lägenheten, aja, det ska bli spännande att se hehe!

 

 

2009-12-23
23:22:50

lilla gumman du har så rätt


det är sant det där med att alla inte förtjänar att man är
snälla emot dom. så sant så sant. det är också JÄVLIGT sant att
man inte ska kasta sten i glashus. jag har fått reda på så mycket
den senaste tiden som gör mig sjukt irriterad.

2009-12-23
13:25:59

...

i've seen all the pain here in front of me, i don't care.
i just wanna be happy.. so what if it hurts me?

2009-12-22
21:26:16

juldagsjobb

tror detta blir tredje året i rad som jag inte kalasar på juldagen. istället ska jag jobba mellan 12 - 22.15, så jag jobbar hellre då utelivet i åmålito inte direkt är my scene, även fast det skulle vara ytterst intressant att göra comeback på HC haha. tycker dock att åldern på de töser & pöjkar som ränner där inne är obehagligt låg, skulle inte vilja befinna mig där om min lillebror var där inne. hujjedamej.. näpp, istället blir det jobba av! gött att slippa vara bakis på annandagen också, höhö.

eftersom vi firar jul i uddevalla i år (hos kusiner) så blir det för mig att åka buss på juldagsmorgonen. det var inte direkt planerat men jag vill inte förlita mig på att min far kommer upp i tid då (tidsoptimisten nummer ett) så jag förlitar mig hellre på västtrafik & swebus. tveksamt om man kan lita på dom heller men det är la bästa lösningen.

2009-12-22
18:55:08

jag & älskling, fredde & mikaela, björn & rebecka

vi hade en liten parmiddag i lördags hemms hos oss. hehe tycker inte om ordet parmiddag för tycker det låter så larvigt, men vad annars ska man kalla det liksom haha?

jag & älskling (eller mest älskling & fredde) hade gjort riktigt god mat. avocado med romröra till förrätt, parmesanfylld kyckling med kall fransk potatissallad & grönsaker till varmrätt, blev hur jäkla gott som helst! den där romröran var så underbar! efter maten åt vi chips & knäck, såklart haha.

rödvin, vitt vin & öl i en salig röra haha! jag har ärligt talat börjat göra mig av med mitt dåliga alkoholsinne, som jag skaffat mig sedan flytten till karlstad, genom lite påtryckningar från L och såklart mig själv. så numera dricker jag inte alls som jag gjorde innan. glömmer inte bort saker och sådär.. det är skönt. dock har jag kvar min mundiarré men den tror jag aldrig jag kommer bli av med haha. synd bara att jag inte tänker mig för innan jag öppnar käften ibland, men vad göra.

hursomhaver var det en himla rolig kväll! rebecka & björn drog sig inte hemåt förrän närmare 02 och fredde & mikaela sov hos oss, i köket haha.

becka & björn!

 

en väldigt snäll björn!

 

spelet vi spelade som hette cranium krävde total koncentration, haha.

 

en pussbild!

 

värdparet. L ser lite smått galen ut här haha..

 

spelar spel ni vet! och vilket jäkla spel sen, tog oss 3 timmar..

 

b & b!

 

ja det är synd att han blundar. detta är i alla fall fredde & mikaela!

 

gänget.

(och jag gillar inte min kamera alltid.. bilderna kan bli lite grådaskiga ut emellanåt, eller

hur? sen är blixten inte att leka med heller så man får nästan jämt röda pupiller vilket kan

redigeras bort men då ser man ännu mer mongo ut. jag vettefan..)

 

 

2009-12-22
16:57:48

ledsen att göra er besvikna


men - Ni två - är inte så bra som ni tror att ni är.
sådeså.




2009-12-22
15:02:04

tisdag i åmål


tidigare: upp djävulskt tidigt imorse för att befinna mig på ICA & rulla ut första vagnen 06.00 sharp! men dagen gick sjukt fort, konstigt..
nu: precis fått i mig lite mellanmål. kollar fejjan.
senare: bussen till stan (kallt!) och fixa lite där. glömde min väska på ICA också så får hämta den. klä granen & slå in paket ikväll. sussa tidigt då jag har praktik imorgon och sedan går direkt till jobbet efter det.

2009-12-21
21:58:50

nu undrar jag..


.. hur FAN ska man klara sig utan paradise hotel fram till 4 januari? va?!

2009-12-21
19:23:30

måndag i åmål


tidigare: tåg till åmål. tur jag åkte med värmlandstrafik istället för SJ, hade vart lagom kul att stå hela vägen hehe.
nu: väntar på att tvättmaskinen ska bli klar med mina sneakers, ska jobba i dom och skulle skämmas om jag visade mig på ICA i de där skabbiga skorna, inte så proffsigt.
senare: dusha. sen dra nått avsnitt glee eller john adams eller so you think you can dance. och sen sova, börjar 06.00 imorgon och ska köra varor.



2009-12-21
15:00:16

sötaste hunden ever

låt mig presentera madde's urgoa hund nobby, ett energiknippe i sin minsta form!

 

2009-12-21
12:13:06

måndag i karlstad


tidigare
: upp tidigt för allt som ska hinnas med idag. upp till frödings för att hämta jobbkläderna. till skolan för att låna böcker.
nu: jag & L städar efter helgen bravader. packar!
senare: mat och det sista pussandet innan jag drar till åmål över jul & nyår.
2009-12-19
14:52:39

vintern har kommit till karlstad

.. och det gillar vi!

 

 

2009-12-19
12:34:14

inte nog med r & b

detta paret kommer också hit, ju fler desto roligare!

 

2009-12-19
10:51:17

lördag är det idag

ikväll blir det lite mat & vin med detta coola paret:

2009-12-17
16:31:56

torsdag i karlstad


tidigare
: hem till madde och tog en kaffe med henne. till bergvik och handlade mat och annat. till polisen och hämtade min nyckel. till bibblan i stan och lånade böcker.
nu: precis ätit mat & diskat. hänger lite på fejjan och beklagar mig över armen hehe.
senare: ingen träning idag så det blir en lugn kväll. ego woman blir det nog.

2009-12-17
10:06:16

en fika på stan












nu blir det iväg till stan för att ta en
fika med denna goa tösa, madde!
2009-12-16
18:05:17

sprutfan

status: spenderat hela dagen i soffan. armjäveln gör ont men än värre är mitt störda huvud som envisas med att göra ont. detta har dock inget med sprutan att göra då jag hade ont igår också. det blir inte bättre av att jag har jordens träningsvärk också.. ingen bra dag idag.

skulle åkt med L & hans bror till deras lillkusin och fira honom som fyller år idag. nu är jag bosatt i soffan istället.. f-tta!
2009-12-15
19:28:34

skumt från HM


är det bara jag som tycker att DENNA bh:n ser sjukt
konstig ut? en sådan blir ju galet snygg under en tunn tröja liksom, haha..

2009-12-15
16:15:52

i'm an ego woman

precis ätit mat, nu ligger jag och läser carolina gynnings bok ego woman, som jag fick av L i födelsedagspresent. läste hennes första bok för något år sedan och tyckte den var jättebra! vet dock inte om jag tycker att denna uppföljaren är särskilt bra alltså.. stör mig på det hon skriver ibland..
2009-12-15
13:31:42

city of blinding lights del #4

fjärde dagen, söndag, var en väldigt soft dag. det mesta är stängt denna dag, och det var verkligen stängt haha, hela staden var liksom som i ett sömnläge. eller ja, i alla fall i området där vi bodde. så vi bestämde oss för att ta oss till naturhistoriska museet denna dag, gissade på att det besöker skulle ta i alla fall halva dagen. och det gjorde det i princip..

trots att det var lågsäsong fick vi stå i kö i ungefär en halvtimme, utomhus, det var inte kul hehe. men in kom vi till slut.. mitt intresse för museer och historia och sånt där var nog lite större när jag var yngre så detta besök gav mig inte så mycket. L däremot, som är naturmänniska ut i fingerspetsarna, stormtrivdes och gick och berättade en himla massa hehe. kanske dalade mitt intresse också när vi märkte att alla monterskyltar var på franska. otroligt störande! om man jämför med typ universeum och naturhistoriska museet i göteborg som har skyltar på svenska, engelska och tyska. man tycker väl att det i paris kunde haft skyltar på engelska i alla fall.. men icke. det var samma sak på louvren.

den här dagen infann sig smärtan i fötterna igen haha, trodde jag skulle bryta ihop vid ett tillfälle därinne hehe. var där i ungefär 3 timmar och kikade. klart det fanns saker som var intressanta, men inte tillräckligt hehe.

museet var väldigt stort så det var uppdelat i flera byggnader. den andra byggnaden var ett hus med bara en massa skelett, och då menar jag massa. hur mycket som helst.. en del konserverade inälvor fanns det också, blää.

efter det besöket gick vi och åt en stor middag på mcdonalds, avslutades med en kaffe latte. sen promenixade vi runt i området men eftersom det var söndag fanns det inte så mycket att se då det var helt dött typ. parisarna kanske siestar på söndagar hihi..

detta ändrade sig dock när vi åkte vidare till nästa plats som var montmartre, också det område där moulin rouge ligger. där var det mer rörelse kan man säga hehe! till att börja med är detta ett område med mycket strippklubbar och diskotek/bordeller samt sexshopar. fanns till och med en biograf som endast visade p-rullar haha. så där gick man runt och fnissade lite hihi.. det var mest jag som ville dit för att se den röda kvarnen som ofta ses som en symbol för moulin rouge.

undrade dock över om den byggnaden vi såg var det ursprungliga moulin rouge. pappa förklarade detta för mig igår och han sa att moulin rouge av någon anledning brunnit ner flera gånger under historien så byggnaden var inte orginalet men platsen var den ursprungliga. lite coolt!


moulin rouge!

 

såhär mycket kostade två kaffe!

 

en mammut!

 

bebis-skelett.. jag vet, sjukt obehagligt.

 

som en scen ur lejonkungen, eller hur?

 

en bebis-pingvin!

 

en jättesöt säl!

 

2009-12-15
10:36:28

tisdag i karlstad


tidigare
: frukost & kaffe. är så jävla seg idag pga av huvudvärken från igår..
nu: kollar på efter tio. snart gå och handla med min sambo, hihi!
senare: laga mat. vaccinera mig, huu.. träna bodypump!

2009-12-14
20:53:10

city of blinding lights del #3

tredje dagen, lördag, var den dagen som var allra sämst vad gäller väder och vind. duggregn och blåst hela dagen i princip, så besöket vid eiffeltornet blev inte så jättelångt. tornet ligger på andra sidan floden så vi fick åka metron ett jäkla bra tag, men det gjorde la inte så mycket.

var väl inte så mycket att himla om direkt vad gäller tornet. det var sjukt stort såklart och det var asmycket turister i området runtikring. massa japaner som hade munskydd på sig, för svininfluensan antagligen. jobbigt var att det längs med vägen till tornet stod det MASSA personer som sålde nyckelringar med eiffeltornet på. "1 euro! 1 euro!" var typ det enda man hörde i 10 minuter, störande eller vad. ibland gav dom sig inte heller utan följde efter en och fortsatte tjata.

efter eiffeltornet tog vi metron till nästa plas: notre dame. en OTROLIGT fin & pampig katedral i hjärtat av paris längs floden. jättefint läge verkligen! vi hade tänkt gå på en guidad tur som var gratis men när vi väl kom dit så var det alldeles för lång kö, populärt gissar jag hehe. så vi tog oss in och gick runt på egen hand. lite förvånad blev jag över att det inte var några bänkar därinne utan nya stolar uppställda på rad. förstörde känslan lite.. men allt annat var jättefint och för att inte säga stort. tände några ljus och sådär.. personligen tycker jag om atmosfären i kyrkor och blir lugn när jag är där. sen är jag nog mer troende än de flesta andra i min vänkrets, så jag tyckte om detta besöket.

efter notre dame tog vi varsin kaffe på ett riktigt parisiskt café precis i närheten. myspys alltså! kaffet var gott, men svindyrt som allt annat hehe.

next up var metron till området opéra, ett megastort shoppingområde för de flesta plånböcker. det huvudsakliga målet med den resan var det gigantiska varuhuset gallerie lafayette. det motsvarar ungefär NK men i större format och aningens exklusivare känsla. självklart var det mest se men inte röra för vår del hehe. men jag var allt framme och fingrade på en herve leger klänning med en prislapp på sisådär 11 000 kr. galet haha.. men fränt!

det varuhuset hade alla superexklusiva märken som herve leger, prada, versace, jimmy choo.. you name it. men de hade också billigare märken som levis, french connection och karen millen. själv ville jag bosätta mig hos all saints, nafnaf och morgan. SÅ mycket fint alltså! köpte en ljusgrå tröja med lite roliga detaljer från morgan, kanske lägger upp en bild på den här. den var inte så jättedyr, priset låg på 55 euro. överkomligt!

senare gick vi mest runt och kollade in resten av området innan vi tog metron till hotellet igen.


eiffeltornet!

 

notre dame!

 

älskade L i kön in till notre dame. tröttnade på att bära min väska

emellanåt så då fick han leka dromedar istället hehe..

 

utanför notre dame!

 

utanför notre dame!

 

de har en megastor orgel där inne. hehe..

 

2009-12-14
18:38:07

hur du blir en succébloggare


klicka HÄR om ni vill få tips. så jävla kul, haha!

2009-12-14
15:23:34

måndag i karlstad


tidigare
: skolan igen, näst sista lektionen innan julledigheten. ringde min handledare.
nu: precis kikat på paradise hotel från igår. försöker nu bota huvudvärken med kaffe.
senare: iväg och träna step.

2009-12-14
14:11:50

helt normalt


DETTA
är fullständigt normalt när det har vart fest i något
hus på campus. jag fick en liten smak av det där under
nollningen då jag höll i två förfester. men såhär illa var det inte hehe..

2009-12-13
18:15:33

och förresten..


så bara ÄLSKAR jag vinnarlåten från idol. och (tyvärr, hihi!) är det erik som gör den bäst..

2009-12-13
13:50:37

city of blinding lights del #2

resterande inlägg om denna resa kommer inte va lika långa som det första, jag lovar hehe!

andra dagen, fredag, gick vi upp tidigt även fast vi var så trötta kvällen innan. men en natts sömn gjorde underverk på både mina ögon och humöret haha. eftersom det inte ingick någon frukost på hotellet (man kunde köpa det i deras restaurang för 6 euro, vilket motsvarar ungefär 70 kr, vilket är asdyrt för en kontinentalfrukost liksom) så fick vi alla dagar gå till någon av de mataffärer som fanns i området. jag åt oftast kycklingsandwich och drack flaskvatten. det var lite tjatigt men gott i alla fall hehe! den frukosten gick väl på ungefär 3 euro, lite skillnad.

man kunde ju inte dricka kranvattnet som var på hotellet, det smakade klor som fan så vi hoppade det hehe.

det första vi gjorde på fredagen var att ta metron till louvren, det stora konstmuseet och hem för mona lisa. det var inte direkt någon lång kö så det gick fort att komma in på museet. värre var det med att hitta där inne, helt sjukt det var som en labyrint med massa flyglar. först hamnade vi i en flygel med bara massa statyer, vilket inte var så kul, jag ville ju se målningarna! så vi bytte flygel och hittade rätt sen till slut. sjukt mycket tavlor, vissa var ointressanta och vissa var lite mer intressanta. mona lisa var en liten tavla, högst 70 x 40 cm, både jag & L trodde att den skulle vara mycket större. annars så såg den ut som på tv, haha.. till skillnad fanns det andra tavlor med en bredd på minst 4 m vilket var helt galet.

var på louvren i flera timmar, så man var aningens trött i fötterna efter det. jag hade platta stövlar på mig och trodde det skulle skona fötterna, men icke. fy satan vad ont jag hade mot slutet.

nåot annat speciellt gjorde vi inte på fredagen direkt. åt ute på en retaurang i commerce-området och jag köpte en grå virkad mössa som jag bara ÄLSKAR nu alltså. den här dagen regnade det en del också så vi var inte ute så himla länge.


utanför louvren!

 

innergården på louvren med den berömda glaspyramiden, en fräck sak!

 

en utav många statyer. denna är en känd sådan, men kommer dock inte

ihåg vad den kallas för. mäktig i alla fall!

 

2009-12-13
10:34:39

söndag i karlstad


tidigare: sovmorgon pga av huvudvärk. så ingen träning blir det idag..
nu: nyhetsmorgon söndag och kaffe & frukost.
senare: gå bort till ica och handla. duscha. i eftermiddag kommer svärföräldrarna och kikar lite inför kommande ommålning & tapetsering här hemma.

2009-12-11
22:15:41

city of blinding lights del #1

tänkte nu till slut skriva lite om min & L's paris-resa som vi gjorde för cirkus 2 veckor sedan. vi åkte på onsdag natt till skavsta flygplats. fick otroligt lite sömn under kvällen och början av natten så var förmodligen övertrött när vi gav oss iväg då jag höll mig vaken hela bilturen. kunde inte ens sova i bilen när vi kommit fram 45 minuter tidigare än beräknat, sjukt stirrig var jag. förmodligen av nervositet..

satt på flygplatsen i cirkus två timmar och väntade, fast det var skönt att vara där i god tid. sen checkade vi in väskorna och gav oss sedan genom säkerhetskontrollen, gick bra hehe. störande bara att man måste ta av sig skorna liksom.

uppdaterade facebook precis innan vi gick på planet. fick som jag önskade platser i bakre delen av planet, var skönt att vi hade prioriterad ombordstigning och fick gå på bland de första. när jag flög till london satt jag precis vid vingen och det var lite scary att se när vingarna vibrerade, så jag ville undvika detta för att minimera flygrädslan. men det hjälpte inte alls ju.. var så JÄVLA rädd alltså! höll L krampaktigt i handen i princip hela resan. var verkligen jätteorolig, det var inte kul alls. har nog utvecklad en ordentlig flygrädsla vilket känns sådär kul liksom. jag skojar inte.. att vi fick en del turbulens innan vid landade i paris hjälpte ju inte heller direkt. inte heller av att piloten (antagligen för att värna om miljön och korta ner landningstiden) bestämmer sig för att störtdyka x antal meter innan landning. uscha! men det gick bra i alla fall och ut kom vi. kan inte beskriva vad glad jag var över att vara nere på marken igen.

landade på en flygplats som motsvarade skavsta i storlek och efter en stunds förvirring angående vart transferbussarna fanns kom vi till slut på bussen in till paris. dum som jag är dock så gick jag inte på toa innan vi landade (min hjärna blockerade nog min blåsa under flygningen hehe) så när vi äntligen kom fram till paris var jag så jävla kissnödig alltså! vi tog våra väskor och sprang rakt in i ett shoppingcenter som låg i närheten och letade upp närmsta toa, haha! SEN kunde jag njuta av att äntligen vara framme.

tog metron till området där hotellet låg direkt, tog dock ett tag att hitta hotellet på grund av dålig skyltning. men med hjälp av en snäll parisare hittade vi till slut och personalen var jättetrevlig och förstod engelska (vilket inte är vanligt i paris), en tant i personalen pratade till och med med brittisk accent vilket var oväntat haha.

rummet var väl inte världens fräschaste direkt.. men det var rent & varmt i alla fall och det är mycket det för ett hotell som tar ca 250 kr/natten hehe. vi packade upp lite och la oss sedan och sov en stund innan vi tog metron ner till centrum och promenerade lite på champs elysee, åkte pariserhjulet och åt mat. julbelysningen på champs elysee var underbart vacker för att inte tala om bländande som attans. när vi åkte hjulet såg man i stort sett hela centrala paris vilket var mysigt och otroligt fint! eiffelltornet hade sin ljusshow precis när vi åkte också vilket var pricken över i:t, en upplevelse!

efter champs elysee och sedan triumfbågen åkte vi hem till hotellet. fy SATAN vad trötta vi var då alltså! herre jesus mina ögon sved, att få gå och sova den kvällen var lyx!

ett mycket öde skavsta cirkus halv åtta på morgonen.

 

framme! en liten bit av området där hotellet låg.

 

julmarknad på champs elysee!

 

pariserhjulet vid botten av champs elysee!

 

utsikten från pariserjulet, champs elysee i sin vackraste form.

 

triumfbågen!

2009-12-11
14:34:32

fredag i karlstad


tidigare
: ledig idag så vart på frödingshöjd och började flyttstädningen, tråkigt.
nu: är hemma på norrstrand igen. magen kurrar, kanske borde äta nått? precis lagt upp två annonser på blocket om min säng & min soffa, hoppas de blir sålda!
senare: L's kompis F kommer hit så blir att hälsa på honom. sen blir det träning i alla fall, en 45-minutare på crosstrainern.

2009-12-08
10:24:37

tisdag i karlstad


tidigare
: gick upp alldeles för sent så missade halva tvättiden.. typiskt mig.
nu: tvättar och dricket te. försöker att inte störa L som pluggar till prov.
senare: tvätta mera. sen åka till en förskola i karlstad och göra en skoluppgift med studiegruppen. efter det in till stan och köpa födelsedagspresent & julklapp till L's lillkusin. i eftermiddag eller ikväll blir det träning.

2009-12-07
16:23:42

harry potter & the deadly hallows - teaser











ni som är nyfikna, klicka HÄR!


2009-12-07
08:16:54

måndag i karlstad

tidigare: kaffe & göra sig iordning.
nu: mera kaffe!
senare: till skolan fram till tolv. sedan upp till frödings och hämta grejor. sen hem igen! träning i eftermiddag, men vad..
2009-12-06
17:39:25

söndag i karlstad #2


tidigare
: på SATS och körde lite powerstep.
nu: lyssnar på musik och är jävligt hungrig..
senare: ett par avsnitt glee och sen film.

2009-12-06
09:46:44

söndag i karlstad


tidigare
: görjobbigt att gå upp imorse.. är fan fortfarande sliten efter paris-resan, helt galet.
nu: grönt te + nyhetsmorgon = go söndagsmorgon!
senare: ner till bergvik och leta efter julklappar, har inte många att köpa som tur är.

2009-12-04
12:29:10

julen: back to work

pratade nyss med schemaansvarig på ICA i åmål och fick mina tider. var inte så jättemycket från början men om jag känner ICA rätt så lär det bli andra bullar. räcker att kolla hur min sommar blev som från början skulle vara lugn men sedan blev hysterisk haha!

börjar den 22 december vilket jag inte klagar över eftersom jag vill vara hemma i karlstad ett par veckor i alla fall. jobbar hela juldagen och i princip hela nyårsafton, men det var precis vad jag ville så. gött!
2009-12-03
15:39:14

hemma igen

inatt vid cirkus fyra var vi hemma i karlstad efter närmare en vecka i paris. vi har haft det superbra och ett längre inlägg kommer inom kort, jag lovar! bilder också.

idag är vi dock trötta som fan båda två, känns ungefär som att vara bakis. inte roligt alltså.

återkommer, tjipp!